Kategoriler
Sepetim

 750 TL  ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ

Hindistan Cevizi Yağı 100 ml

Hindistan Cevizi Yağı 100 ml
Hindistan Cevizi Yağı 100 ml
151,50 TL
Kdv Hariç: 150,00 TL

Hindistan Cevizi Yağı Ne İşe Yarar?

 

Hindistan cevizi yağı özellikle sağlıklı beslenme trendleri arasında sıkça tüketilen bir ürün halini aldı. Türk mutfağında çoğunlukla tatlı süslemelerinde toz halinde görmeye alışık olduğumuz Hindistan cevizi, aslında besleyiciliği yüksek tropik bir meyvedir. Hindistan cevizi yağı ise bu meyveden elde edilen doymuş yağ oranı yüksek bir yağdır. Bu sebeple Hindistan cevizi yağının faydaları tartışılan bir konudur. Hindistan cevizi yağının faydaları arasında; düzenli tüketildiğinde şeker yeme isteğini kontrol etme, kilo kontrolü, hazımsızlığı kolaylaştırma ve metabolizmayı hızlandırma özelliği sayılır. Ayrıca cildin nemini korumasına ve ağız sağlığına da iyi geldiği söylenir. Vegan beslenen kişiler için de Hindistan cevizi sütü iyi bir alternatiftir.

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

İltihabı Önleyebilir

Fenolik birleşikleri içermesi nedeniyle antioksidan kabul edilen saf Hindistan cevizi yağı, anti-inflamatuvar özellik gösterir. Antibakteriyel içeriği sayesinde ağız gargarası olarak kullanıldığında ağız enfeksiyonlarını azaltmada etkili olabilir. Plak oluşumu ve ağız kokusunu gidermede Hindistan cevizi yağından faydalanılır.

Tokluk Sağlamada Yardımcı Olabilir

Hindistan cevizi yağı, diğer doymuş yağların dışında MCT’ler ve LCT’ler içerir. MCT’lerin yağ yakımını hızlandırdığı araştırmaları mevcut ama yetersizdir. Daha çok araştırmaya ihtiyaç vardır. MCT’ler açlığı azaltabilir, bu da kilo kaybına yardım edebilir. Ancak yine bu konuda da uzun vadeli daha çok araştırmaya ihtiyaç vardır. MCT’lerin Alzheimer hastalarının dil ve bilişsel yeteneklerini geliştirdiği de söylenir ancak bununla ilgili daha çok klinik ve bilimsel kanıta ihtiyaç vardır.

Kan Şekerini Dengeleyici Rolü Olabilir

Saf Hindistan cevizi yağı, kan şekerini dengeleyerek insülinin dengeli salgılanmasını destekler. Diyabetin yönetilmesi için kan şekerinin etkin kullanımını teşvik eder.

 

Hindistan Cevizi Yağının Cilde Faydaları

 

  • İltihap önleyici olarak Hindistan cevizinin cilde faydaları dikkat çeker. Bu sebeple de kozmetik ürünlerinde sıklıkla kullanılır.
  • Topikal olarak uygulandığında cildi nemlendirir. Özellikle kuruluğu azaltmaya ve cildin nemini muhafaza etmesini sağlamada destekçidir.
  • Çatlayan dudaklar için özellikle kış aylarında doğal bir dudak balsamı görevi görebilir.
  • Bir bariyer görevi görüp cildi çevresel toksinlerden ve kirden korur.
  • Hasarlanan dokuların iyileştirilmesi için faydalı olabilir. Nemlendirici özelliği ile yumuşatarak pürüzsüz bir his verir.
  • Geçici kızarıklıkları azaltmaya yardımcı olurken yatıştırıcı ve sakinleştirici özelliği ile dikkat çeker.
  • Güneş ışınlarına karşı koruyucu olabilir ama güneş koruyu kremlerin yerine kullanılmamalıdır.
  • Atopik dermatit (egzama) semptomlarını hafifletmede yardımcı olabilir.
  • Yanıkların iyileşmesinde de fayda sağlayabilir.
  • Tırnak kırılmalarına ve kütiküllerine (tırnak eti) karşı besleyicidir.

 

Hindistan Cevizi Yağının Yüze Faydaları

 

Hindistan cevizi yağının farklı ürünlerle karıştırılıp peeling gibi yüze sürülmesi nemlendirme etkisi yaratır. Ancak yağlı ciltler için aşırı yağlanma yaratabileceğinden ötürü sorun yaratabilir. Yaşlanma çizgilerinin belirginleşmesine karşı önleyici bir rolü olduğu iddia edilir. Antioksidan içerikli Hindistan cevizi yağı, çevresel stres faktörlerine karşı savaşmayı kolaylaştırır. Gece nemlendirici olarak krem gibi yüze sürülmesi tercih edilebilir. Göz altı kuruluğuna da nemlendirici olarak etki edebilir.

 

Hindistan Cevizi Yağının Saça Faydaları

 

Hindistan cevizi yağının saç sağlığına faydalarını da sıklıkla duyarsınız. Saç kremleri de Hindistan cevizi yağı içerebilir. Çünkü bu yağ saçlara kolayca nüfuz ederek protein kaybını önlemeye yardımcı olabilir. Doymuş yağ, demir ve K vitamini içeren bu yağ, saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olan E vitamini barındırır. Saç derisini nemlendirdiği, saçları beslediği, kepek ve mantar gibi bakterileri öldürdüğü ve kan dolaşımını hızlandırdığı iddia edilir. Kepek ile ilişkili iltihaplanma, pullanma ve kaşıntıya neden olan saç mantarlarını azaltmaya yardımcı olduğu belirtilir. Hindistan cevizi yağının saç dökülmesini yavaşlattığı da söylenir. Ancak antibakteriyel özelliğiyle ilgili daha çok kanıta ihtiyaç vardır. Saçlara parlaklık ve hacim vererek elektriklenmeyi önleyebilir. Hindistan cevizi yağının saça faydaları sadece kozmetik açıdan doğru kabul edilebilir.

 

Hindistan Cevizi Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

 

  • Hindistan cevizi yağının saçınıza uygulamak istediğinizde 1 tatlı kaşığı kadar kullanmanız yeterli olacaktır. 1 bardak sıcak suya 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ekleyip yağın erimesini sağlayın ve daha sonra saçınıza uygulayın. Fazla kullanmanız saçınızın yağlı görünmesine de neden olabilir.
  • Yine saçlarınıza saç kremi yerine 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı sürüp öyle yatabilirsiniz. Ancak yastığınızın üzerine bir havlu koyun ya da duş bonesi takıp uyuyun. Sabahları ise hafif bir şampuanla yıkayıp durulayabilirsiniz.
  • 20 damla biberiye yağı ile 3-5 yemek kaşığı sıvı haldeki Hindistan cevizi yağını karıştırın ve saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Bir bone takın ve 30-60 dakika bekletip şampuanla yıkayın.
  • Yine saçlarınızın elektriklenmesini önlemek için az miktarda Hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz.

 

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır?

 

  • Yüzünüze peeling olarak uygulamak isterseniz deniz tuzu veya esmer şekerle karıştırın ve yüzünüze sürün. Daha sonra ılık ve ıslak bir bez ile silin.
  • Yüzünüze nemlendirici krem gibi sürdüğünüz ve beklettiğiniz Hindistan cevizi yağını daha sonra bir yüz yıkama jeli ile nazikçe yıkayın.
  • Hindistan cevizi yağı makyaj temizleyici olarak kullanılabilir. Su geçirmez maskaraları da temizlediği söylenir. Bir pamuğa az miktarda Hindistan cevizi yağı koyun ve nazikçe göz makyajınızı temizleyin. Makyajınızı çıkardıktan sonra yüzünüzü yıkamayı unutmayın.
  • Esmer şeker ve bal ile Hindistan cevizi yağını karıştırarak dudak şurubu yapabilirsiniz. Akşamları bu karışımı dudaklarına uyguladığınızda sabah durulayabilirsiniz. Yine Hindistan cevizi yağı, kakao yağı ve balmumunu karıştırıp bir dudak balsamı yaratabilirsiniz.
  • Hindistan cevizi yağının diş macunu yerine kullanılması önerilmez.
  • Özellikle sporcular terleyen ayaklarının mantar enfeksiyonuna açık hale gelmesine karşı Hindistan cevizi yağı kullanabilir. Pullanan cildi yatıştırmaya yardımcı olabilen bu yağı, ayak bakımı yapıldıktan sonra uygulayabilirsiniz. Daha sonra pamuklu çorap giyip yatın. Çatlamış topuklar için faydalı olabilir.
  • Mobilyaları parlatmak için de Hindistan cevizi yağı kullanılır. Ancak tüm mobilyaya uygulamadan önce küçük bir bölgede deneye yapılmalıdır
İade Koşulları
İncelediğiniz ürün, depolarımızdan size kargoyla gönderilecektir. 

Ürün iade işlemlerinizi aşağıdaki şekilde yapmalısınız: 
Ürünün adresinize teslim tarihinden itibaren 14 gün içinde "Siparişlerim - Sipariş Bilgileri" sayfasından "Ürün İade" butonunu kullanarak başvurusunda bulunarak iade sürecinizi başlatabilirsiniz.
Başvurunuz sonrasında "Hesabım" sayfasında bulunan iade talepleri bölümünden takip edebilirsiniz.
İadenizin kabul edilmesi için, ürünün hasar görmemiş, kullanılmamış ve paket açılmamış olması gerekmektedir.
Daha detaylı bilgi için Yardım sayfasını ziyaret edebilir veya bizi arayabilirsiniz.

Ücret İadesi:
İade işlemi sonuçlandıktan sonra bedel ödemesi kredi kartınıza/banka hesabınıza 14 gün (resmi tatil ve hafta sonları hariç) içinde yapılmaktadır. Ödeme işlemlerinin hesabınıza yansıma süresi bankanıza göre değişkenlik gösterebilir.
Ürün iptal/iadeniz gerçekleştiği durumda, ürün tutarınız tanımladığınız hesabınıza veya kartına geri ödenir. 

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.
Çay Ağacı Yağı Ne İşe Yarar? Çay ağacı yağı tırnak, saç, ciltle ilgili sorunların giderilmesinde tedaviye destekleyici olarak kullanılır. Deodora..
176,75 TL Kdv Hariç:175,00 TL
Aktar DiyarıÇayÇay, çeşitli bitkilerin yapraklarının, çiçeklerinin, köklerinin, gövdelerinin, kabuklarının, tohumlarının kaynatılmasıyla veya haşlanma..
60,60 TL Kdv Hariç:60,00 TL
Aktar DiyarıHiç bir firmanın bitki yağının % 100 saf ve başka yağlar ile seyreltilmediğine kefil değiliz,Butik üretim yağları tercih edin .Sabit Yağ N..
141,40 TL Kdv Hariç:140,00 TL
Aktar DiyarıIsırgan YaprağıIsırgangiller familyasından en çok bilinen türdür. Yurdumuzun her yerinde bolca yetişen Mayıs-Ağustos ayları arasında çiçek..
60,60 TL Kdv Hariç:60,00 TL
Cavi Asilbent Asilbend bir ağacın öz-suyudur. Bu ağaç Cava ve Bor. neo taraflarında yetişir. Yaprakları uzunca yuvarlak, altları tüylü, çiçeklerinin d..
99,00 TL Kdv Hariç:90,00 TL
Acı Badem Yağının Faydaları Nelerdir?Faydaları oldukça fazla olan acı badem yağının özellikle kabızlığı giderici ve strese yönelik olumlu etkisi fazla..
1.969,50 TL Kdv Hariç:1.950,00 TL
Acı Badem Yağının Faydaları Nelerdir?Faydaları oldukça fazla olan acı badem yağının özellikle kabızlığı giderici ve strese yönelik olumlu etkisi fazla..
131,30 TL Kdv Hariç:130,00 TL